Рецепти шашликів, які приготовані за допомогою деревного вугілля.

Напевно, кожен з нас виїжджав влітку з спекотного міста на природу. А який виїзд до лісу на річку чи на просто на природу, обходиться без шашлику. Можна, звичайно, зібрати гілки і розпалити багаття прямо на землі. Але це не зручно і головне небезпечно бо може призвести до пожежі.

Оптимальний варіант використовувати мангал. А в мангалі у свою чергу радимо використовувати деревне вугілля. Чому саме вугілля? Бо це готовий матеріал для багаття, воно швидко розгоряється, не коптить, немає відкритого полум'я. Отже ми пропонуємо рецепти для приготування:

 

 

РЕЦЕПТ ШАШЛИКУ З БАРАНЬОГО М'ЯСА

Щоб приготувати 6 порцій потрібно:

  • Бараняче м'ясо: 1кг.
  • Селера: 10г.
  • Сироватка молочна: 2л.
  • Цибуля ріпчаста: 1головка
  • Біле вино сухих сортів: 0,5л.
  • Олія: 100г.
  • Сік з ягід аґрусу: 100г.
  • Лимон: 1шт.
  • Корінь петрушки: 1-2шт.
  • Гриби (білі): 4шт.
  • Часник: 2-3 зуба
  • Помідори: 4шт.
  • Сіль
  • Чорний перець (перемелений)

Спочатку приготуємо маринад. Нарізаємо селеру і петрушку, потім додаємо часник, олію, а також вино, сік з ягід аґрусу, сироватку та сіль із перцем. Обов'язково все добре перемішуємо. Ріжемо невеликими шматками баранину (близько 5 см) і наливаємо на нього маринад. Кладемо в холодильник на 5-6 годин. Добре промариноване м'ясо, насаджуємо на прути додаючи кільця цибулі та лимона, шматочки грибів та кухлі помідора. Розпалюємо вугілля і доводимо до моменту накриття шаром попелу, при цьому всередині вони залишаться гарячими.Готуємо шашлики в періодах повертаючи шампури, щоб м'ясо могло прожаритися з усіх боків і обливайте маринадом. Покладіть у вугілля пучки чебрецю, полину та пару зерен кропу з кардамоном, щоб домогтися приємного аромату. Як гарнір можна використовувати сильно засмажені на вугіллі шматочки баклажанів, кабачків, а також огірків, шпику та гарбуза.

 

 

ДОМАШНИЙ РЕЦЕПТ ШАШЛИКУ ЗІ СВИНИНИ

Щоб приготувати 6 порцій потрібно:

  • Свиняча м'якоть: 700 г.
  • Варена картопля: 500 г.
  • Цибуля ріпчаста: 2–3 штуки
  • Сік лимонів (3 штуки)
  • Чорний перець (перемелений)
  • Чебрець молочний (сушений): 2ч. л.
  • Сіль

Шинкуємо м'ясо дрібними шматками і кладемо на посуд зі скла або порцеляни. Мажемо сіллю та перцем, додаємо чебрець, одну голівку нарізаної цибулі, потім заливаємо лимонним соком, накриваємо і витримуємо в холодному місці (приблизно 4 год.). Нарізаємо останні дві голівки цибулі кільцями. М'ясо одягаємо на прути, разом з цибулькою і картоплею. Обсмажуємо на спеку кожен бік. Робимо так протягом півгодини. Зроблений шашлик подаємо із зеленню та овочами.

 

ШАШЛИК СКАУТУ

Що б приготувати 4 порції потрібно:

  • Яловича вирізка: 1кг.
  • Хлеб житній: 600 г.
  • Шпик (сало свиняче з підшкірної частини) 200г.
  • Чорний перець (перемелений)
  • Сіль

Почергово ріжемо вирізку, шпик та хліб. Яловиче м'ясо відбиваємо, мажемо перцем і сіллю. Відразу надягаємо на прути додаючи, між шматочками, скибочки хліба та шпику. Поступово підсмажуємо на грилі. Страву їмо разом із кропом, петрушкою або солодким перцем.

 

БАРАНЯЧІ РЕБРА

Щоб приготувати 4 порції потрібно:

  • Корейка з реберцями з баранячого м'яса: 1кг.
  • Гранатовий сік: 6 ст. л.
  • Зернятка граната: 1ст. л.
  • Олія: 1ст. л.
  • Чорний перець (перемелений)
  • Сіль

Ребра обробляємо, потім мажемо перцем, поливаємо невеликою кількістю заготовленого соку і обмазуємо олією. Готуємо усі сторони на грилі. Під кінець смаження, солимо. Приготовлені ребра знову поливаємо соком та насипаємо зерна граната. Подаємо на стіл.

 

БАРАНИНА-ГРИЛЬ

Что бы приготовить 8 порций нужно:

  • Корейка на кістці (баранина): 1кг.
  • Лимон: 1штука
  • Коньяк: 2 ст. л.
  • Гвоздика: 5 бутонів
  • Цибуля ріпчаста: 8 головок
  • Кінза рубана: 3 ст. л.
  • Базилік подрібнений: 3 ст. л.
  • Оцет із винограду: 2 ст. л.
  • Чорний перець (мелений): 2 ст. л.
  • Запашний мелений перчик: 2 ст. л.
  • Зелень кропу (подрібнена): 2 ст. л.

Ріжемо баранину шматочками приблизно по ширині кістки, потім насипаємо перемелену гвоздику та перець, наливаємо сік, кладемо лимонну цедру, терту цибулю, а також оцет, коньяк, зелень і замішуємо. Закриваємо і витримуємо у досить холодному місці (приблизно 8 год.).

Кладемо на решітку і готуємо над гарячим вугіллям. Їсти відразу після приготування, доки не охололо. Як спеції використовуємо соус ткемалі, сік граната або кетчуп.

 

 

 

 

Яндекс.Метрика