Напевно, кожен з нас виїжджав влітку з спекотного міста на природу. А який виїзд до лісу на річку чи на просто на природу, обходиться без шашлику. Можна, звичайно, зібрати гілки і розпалити багаття прямо на землі. Але це не зручно і головне небезпечно бо може призвести до пожежі.
Оптимальний варіант використовувати мангал. А в мангалі у свою чергу радимо використовувати деревне вугілля. Чому саме вугілля? Бо це готовий матеріал для багаття, воно швидко розгоряється, не коптить, немає відкритого полум'я. Отже ми пропонуємо рецепти для приготування:
РЕЦЕПТ ШАШЛИКУ З БАРАНЬОГО М'ЯСА
Щоб приготувати 6 порцій потрібно:
Спочатку приготуємо маринад. Нарізаємо селеру і петрушку, потім додаємо часник, олію, а також вино, сік з ягід аґрусу, сироватку та сіль із перцем. Обов'язково все добре перемішуємо. Ріжемо невеликими шматками баранину (близько 5 см) і наливаємо на нього маринад. Кладемо в холодильник на 5-6 годин. Добре промариноване м'ясо, насаджуємо на прути додаючи кільця цибулі та лимона, шматочки грибів та кухлі помідора. Розпалюємо вугілля і доводимо до моменту накриття шаром попелу, при цьому всередині вони залишаться гарячими.Готуємо шашлики в періодах повертаючи шампури, щоб м'ясо могло прожаритися з усіх боків і обливайте маринадом. Покладіть у вугілля пучки чебрецю, полину та пару зерен кропу з кардамоном, щоб домогтися приємного аромату. Як гарнір можна використовувати сильно засмажені на вугіллі шматочки баклажанів, кабачків, а також огірків, шпику та гарбуза.
ДОМАШНИЙ РЕЦЕПТ ШАШЛИКУ ЗІ СВИНИНИ
Щоб приготувати 6 порцій потрібно:
Шинкуємо м'ясо дрібними шматками і кладемо на посуд зі скла або порцеляни. Мажемо сіллю та перцем, додаємо чебрець, одну голівку нарізаної цибулі, потім заливаємо лимонним соком, накриваємо і витримуємо в холодному місці (приблизно 4 год.). Нарізаємо останні дві голівки цибулі кільцями. М'ясо одягаємо на прути, разом з цибулькою і картоплею. Обсмажуємо на спеку кожен бік. Робимо так протягом півгодини. Зроблений шашлик подаємо із зеленню та овочами.
ШАШЛИК СКАУТУ
Що б приготувати 4 порції потрібно:
Почергово ріжемо вирізку, шпик та хліб. Яловиче м'ясо відбиваємо, мажемо перцем і сіллю. Відразу надягаємо на прути додаючи, між шматочками, скибочки хліба та шпику. Поступово підсмажуємо на грилі. Страву їмо разом із кропом, петрушкою або солодким перцем.
БАРАНЯЧІ РЕБРА
Щоб приготувати 4 порції потрібно:
Ребра обробляємо, потім мажемо перцем, поливаємо невеликою кількістю заготовленого соку і обмазуємо олією. Готуємо усі сторони на грилі. Під кінець смаження, солимо. Приготовлені ребра знову поливаємо соком та насипаємо зерна граната. Подаємо на стіл.
БАРАНИНА-ГРИЛЬ
Что бы приготовить 8 порций нужно:
Ріжемо баранину шматочками приблизно по ширині кістки, потім насипаємо перемелену гвоздику та перець, наливаємо сік, кладемо лимонну цедру, терту цибулю, а також оцет, коньяк, зелень і замішуємо. Закриваємо і витримуємо у досить холодному місці (приблизно 8 год.).
Кладемо на решітку і готуємо над гарячим вугіллям. Їсти відразу після приготування, доки не охололо. Як спеції використовуємо соус ткемалі, сік граната або кетчуп.